Kültür Merkezleri
Nilüfer Halk Evi
İhsaniye’de kent meydanı düzenlemesi ile bir bütün olarak tasarlanan ve tüm birimleri aynı çatı altında toplayarak hizmet etkinliğini arttıran şekilde planlanan "Halk Evi" 8 Ekim 2014 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır Yeni hizmet binası, 21 bin metrekare üzerinde Barış Meclis Salonu, sergi salonları, basın merkezi, otopark ve modern nitelikli hizmet veriyor. Bina, toplumun tüm kesimiyle dem..
Gemlik Sosyal Yaşam Merkez..
Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi, Gemlikteki bir çok etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca içerisinde yarı olimpik bir havuz bulunan Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi Gemliklilerin yaz kış yüzmelerine olanak sağlamakta ve yüzme bilmeyenler için yüzme dersleri de verilmektedir. Açıldığı günden bu güne birçok spor müsabakası ve turnuvaya da ev sahipliği yapmıştır.
Gemlik Yunus Emre Kültür M..
Gemlik Yunus Emre Kültür Merkezi, eski adıyla Manastır Kültür Merkezi baştan aşağı yenilenerek tekrar hizmete açılmıştır. Yunus Emre Kültür Merkezinde gemlikteki bir çok sahne oyunları, tiyatro, konserler gibi bir çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.
Akpınar Kültür Merkezi
Vizyon sinema film gösterimleri, tiyatro, mesleki, kişisel kurslar ve 500 kişilik düğün salonu ile faaliyet göstermektedir. OSMEK kapsamında, İngilizce, Almanca, Diksiyon kursları verilmektedir. 210 kişilik büyük sinema salonu ve 130 kişilik küçük sinema salonu müsait günlerde kiraya verilebilir. Merkezin kafeteryası , fast food ve kafe olarak hizmet vermektedir. Spor Merkezinde Fitness sal..
Merinos AKKM Orhan Gazi Sa..
813 koltuk kapasiteli Orhan Gazi Salonu modern teknik altyapısı ile konferans, konser, tiyatro ve sinema gösterimine olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu organizasyonları destekleyecek ses - ışık kontrol, simultane tercüme ve sanatçı soyunma odalarına sahiptir. Üç kata yayılmış, galeri boşlukları ile zenginleştirilmiş, yaklaşık 2.600 m2'lik ön fuaye ve ana fuaye alanları kokteyl, kayıt alma ve sergiler i&..
Merinos Atatürk Kongre Kül..
1659 koltuk kapasitesine sahip iki balkonlu Osman Gazi Salonu'nda, opera, tiyatro ve bale gösterilerinden konferans ve konserlere kadar en kapsamlı organizasyonların gerçekleşmesine olanak verecek elektronik, mekanik ve akustik altyapı kurulmuştur. Salon; 1750 m2'ye ulaşan sahne alanı, hareketli ve kayar sahneler, hareketli orkestra çukuru, simultane tercüme odaları ve her türlü teknik mekânlar da dâh..
Barış Manço Kültür Merkezi
Barış Manço Kültür Merkezi, kültürel ve sanatsal etkinlikler için tasarlanmış, toplantı, konferans, tiyatro, sinema, sergi salonları ve açık gezinti alanlarından oluşuyor. Bodrum katta 35 araçlık kapalı otopark alanı, farklı büyüklükte üç adet halk oyunu koro çalışması, saz eğitimi, tiyatro çalışmaları için kullanılabilecek, amatör topluluklar i&..
Uğur Mumcu Sahnesi
Uğur Mumcu Sahnesi, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Basın Kültür Sarayı bünyesinde yapılan 2006 yılında hizmete açıldı. 298 koltuk kapasitesi, gelişmiş ses-ışık düzeni ve simültane odaları ile profesyonel sahne ihtiyacına karşılayacak nitelikte olan Uğur Mumcu Sahnesi, Nilüfer Belediyesi bünyesindeki etkinliklerin yanı sıra diğer pek çok sahnelemeye de ev sahipliği yapmaktadır.
Ördekli Hamamı Kültür Merk..
Ördekli Hamamı Kültür Merkezi, Abdal Mahallesi'n de yer almaktadır ve "çifte" hamam tipolojisine uygundur. Eski Yeni Hamam olarak da bilinen hamamın yapımına Yıldırım Bayezid döneminde başlanmış olup, Bursa'nın Timur ordusu tarafından işgali nedeniyle, yapımı yarım kalmıştır. Hamam Çelebi Mehmed döneminde tamamlanmıştır. Çandarlı İbrahim Paşa 1485'te hamamın duvarına bir çeşme yaptırmıştır. Uzun bir süre harap durumda olan yapı, 2006-2008 yılları..
Bursa Açık Hava Tiyatrosu
Bursa Açık Hava Tiyatrosu, 1980'li yılların başlarında yapılmıştır. Kültürpark'ın içinde ve kuzey tarafında bulunmaktadır. Uluslararası Bursa Festivali kapsamındaki etkinliklerin topluca gerçekleştirilmesi için yapımı çok kısa bir zamanda iki ayda tamamlanmıştır. Tiyatroda ilk olarak, 13-20 Temmuz tarihleri arasında Egemen Bostancı topluluğu tarafından, ünlü tiyatro sanatçısı Suna Pekuysal ile ses sanatçısı Emel Sayın'ın da rol aldıkları "Neş'e-i..
Emir Sultan Hamamı Kültür..
Emir Sultan Hamamı Kültür Merkezi, birçok kez onarım gören hamam 2012 yılındaki restorasyon ile Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları uygulama atölyesi olarak kullanılmaktadır. Emir Sultan hamamında Geleneksel Türk Sanatları eserleri yapılmakta ve sergilenmektedir. Yerli ve yabancı turistlere açık olarak sunulan eserleri, dileyen herkes hamamı ziyaret ederek inceleyebilmektedir.Tek hamam sınıfından olup Yıldırım Bayezıd'ın Kızı, Emir Sultan'ın Zevcesi..
Prof. Dr. M. Mete Cengiz K..
Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsünde bulunan Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi, büyük salon 745 kişilik, sinema salonu 325 kişilik, büyük seminer salonu 120 kişilik ve küçük seminer salonu 55 kişilik kapasiteye sahiptir. Üniversitede düzenlenen seminer, sinema, söyleşi, müzik dinletileri gibi etkinliklerin büyük bölümü burada gerçekleşmektedir.
Karabaş-i Veli Dergâhı Kül..
16. yüzyılda şeyh Yakup Çelebi tarafından kurulmuş olan dergâh 19. yüzyılda tekkelerin kapatılmasına kadar faaliyetini sürdürmüştür. Dergâhın kuruluşundaki özgün yapılarının tamamı günümüze kadar gelememiştir. Günümüzde kullanılan semahane ise H.1238 (1822) tarihinde yapılmıştır. 1851 tarihli kayıtlardan dergâhın semahane şeyh odaları iki derviş odası misafir odaları sofa ve abdesthane kısımlarından meydana geldiği anlaşılmaktadır. II.Mahmut döne..
Konak Kültürevi
Konak Kültürevi 2 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde ve 5 katlı bir bina olarak, 2005 yılı Mart ayında açıldı. Kültür evinde; 190 kişilik bir sinema-tiyatro salonu, müzik derslikleri, fotoğraf, resim, heykel atölyeleri, sergi salonları ile dans, koro, orkestra çalışmaları için kullanılan çok amaçlı bir salon bulunmaktadır.Sanat ve eğitimin iç içe olduğu mekânda çocuklarımız için müzik, tiyatro, dans eğitimleri verilirken; farklı yaş grupları..
Nâzım Hikmet Kültürevi
Konak Kültürevi ve Uğur Mumcu Sahnesinin ardından sadece Nilüfer’in değil Bursa’nın en önemli kültürel mekânlarından biri haline gelecek Nâzım Hikmet Kültürevi’nin açılışı 3. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin ilk günü olan 27 Mart 2012 tarihinde Müşfik Kenter ve Kadriye Kenter’in oynadığı Aşk Mektupları isimli oyunla yapıldı. İçinde Türkiye’nin ilk şiir kütüphanesini de barındıran ve çok amaçlı salonlarıyla da birçok organizasyona ev sahipliği yapan..